Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 12 februarie 2013

Gradele terorii. O parabola



Bate şaua să priceapă iapa.

Proverb romanesc


A se adresa dudului înjurând salcâmul.

Proverb chinez

A sacrifica cocoşul pentru a băga frica în maimuţe. 

Proverb chinez




În Perioada Primăverii şi Toamnei, regele statului Wu, după ce a citit cartea «Arta Războiului», l-a chemat imediat pe autorul acesteia, Sun Wu, la curtea regală.

„Aţi scris o carte minunată. Puteţi să demonstraţi arta războiului, în faţa mea, printr-un exerciţiu militar? " s-a adresat regele lui Sun.

„Nicio problemă, majestatea-voastră. Chemaţi câteva persoane oarecare la mine. Am să vă demonstrez că ei vor deveni imediat ostaşi adevăraţi", a răspuns Sun Wu.

„La curtea regală sunt multe fete frumoase. Dumneavoastră puteţi să le transformaţi în luptători adevăraţi?" l-a întrebat regele pe Sun, mai în glumă mai în serios.

„Nu poate fi altfel. Oricine poate deveni adevărat ostaş şi să participe la exerciţiul militar!" a răspuns categoric Sun.

Regele a chemat imediat zeci de fete frumoase din curtea regală şi i-a cerut lui Sun Wu să înceapă exerciţiul militar.

Sun Wu a împărţit fetele în două rânduri şi a numit două fete frumoase şefe de rând. El a explicat mai întâi fetelor, cu răbdare şi cu seriozitate, cum să facă mişcările şi să execute ordinul. Pe urmă le-a precizat cu severitate: „De acum înainte, sunteţi în armată. Exerciţiul militar nu este de glumă. Să ascultaţi cu atenţie ordinul şi să-l executaţi ca pe timp de război. Cine nu execută ordinul, va fi pedepsit. Aţi înţeles?"

„Da, domnule comandant!" au răspuns fetele cu glas tare, izbucnind în râs.

În sunetul tobelor, Su Wu a anunţat începerea exerciţiului.

„La dreapta!" a strigat Sun.

Nici o fată nu s-a mişcat.

„Nu v-am explicat de ajuns. Eu sunt de vină!" a spus Sun calm. El a explicat încă o dată, cu răbdare, cum se fac mişcările şi cum se execută ordinul.

„A înţeles toată lumea?" a întrebat Sun.

„Da, domnule comandant!" au răspuns fetele.

„Vă atrag atenţia încă o dată că sunteţi în armată. Cine nu execută ordinul va fi pedepsit cu moartea." Sun Wu s-a adresat fetelor cu un ton aspru.

În sunetul tobelor, Sun a strigat: „La stânga!"

Nicio fată nu s-a mişcat. Mai mult decât atât, toate fetele au început să hohotească în râs.
Sun Wu a scos din rândul fetelor pe cele două şefe şi dat ordinul ca ele să să fie decapitate.

„Ele sunt favoritele mele. Vă rog să-le iertaţi!" l-a rugat regele, speriat, pe Sun.

„În armată, nu regele comandă. Mi-aţi cerut să conduc un exerciţiu militar. Procedez conform legilor militare."

Toată lumea a tăcut mormânt.

Cele două fete au fost executate imediat.

La un nou ordin al lui Sun Wu, toate fetele l-au executat cu serioritate ordinul. Exerciţiul s-a desfăşurat în bune condiţii.

Deşi supărat că Sun i-a ucis cele două favorite, regele a înţeles că el este un bun conducător de armată şi l-a numit în funcţia de comandant al oastei regale. Cu ajutorul lui Sun, statul Wu a devenit o mare putere.

Bineînţeles că în această poveste fetele executate au fost, într-un fel, „şaua" menţionată în stratagemă. Sacrificându-le, Sun Wu a reuşit să formeze din fete fără experienţă o mică oaste disciplinată.

http://romanian.cri.cn/272/2012/01/06/1s123680.htm

Niciun comentariu: