Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

vineri, 22 februarie 2013

Psihologul instantei sau gardianul public


Procesul de psihologizare si psihiatrizare a vietii publice de la noi continua in mod galopant. Dupa ce au testat toti soferii din Romania si au testat( sau au vrut sa testeze )  la gramada toti profesorii din Romania , psihologii,  prin cei care cu onor ii conduc, au intrat apoi peste militari ( mai exact i-au adus gramada pe acestia in mijlocul lor ! ) ca sa elibereze ei avize de port-arma (!)  in locul lor  inventand astfel specialitatea aberanta de " psiholog  in domeniul securitatii nationale "(sic!).

Ofensiva impotriva natiunii aflata sub supraveghere conditionata nu se opreste aici . Au mai ramas inca teritorii de explorat si tinte de atins deoarece principiul de baza este cel al eficientei totale : " Nimeni nu scapa ! ". 

A aparut deja mediatorul public care are , printre altele,  rolul sa impace victimele cu violatorii lor ?!  Nici o problema , mai exista in paralel si alte posibilitati de optimizare a vietii sociale de la noi.
La fel cum detinutii in sala de judecata sunt insotiti obligatoriu de gardieni, la fel si cei care ii judeca trebuie sa fie toti si  in mod obligatoriu monitorizati de catre psihologi. Rezultatul ?!  Inca un nou lot si o noua ocazie de instruit naivi , respectiv taxe de incasat , inca o noua specializare si autorizare obtinuta de la Colegiul Psihologilor din Romania respectiv "Psihologul instantei " ( ?!) care in mod bizar amesteca "  activitatea administrativ-judiciara a instantelor " cu ,,psihologia muncii si organizationala" ( ?!) :

" Rolul psihologului va fi acela de a asigura consilierea psihologica, la cerere, a personalului curtii de apel si al instantelor din circumscriptia acesteia in cazul confruntarii cu situatii existentiale critice, inclusiv de natura profesionala, in vederea optimizarii performantiale si asigurarii confortului personal si interpersonal in mediul organizational. De asemenea, acesta va face parte din comisiile de examinare/reexaminare psihologica la concursurile/examenele organizate de Consiliul Superior al Magistraturii si va putea participa la toate proiectele institutiei. ".

Conform Hotararii CSM nr. 48/2013, psihologul sprijina ( s.n.) presedintele curtii de apel prin exercitarea mai multor atributii, dupa cum urmeaza:


1). analizeaza activitatile organizationale la nivelul instantelor judecatoresti pentru diagnosticarea eventualelor disfunctionalitati sistemice, in scopul eficientizarii actului de justitie si ameliorarii conditiilor de munca;
2). evalueaza cantitatea, calitatea si eficienta resurselor umane in scopul optimizarii sarcinilor de munca, reorientarii profesionale in cadrul instantei si formarii anumitor abilitati profesionale;
3). asigura asistenta psihologica a personalului instantelor judecatoresti pentru facilitarea acomodarii cu cerintele specifice unui anumit post si a integrarii noilor angajati in colectivul de lucru;
4). mediaza conflictele interpersonale care afecteaza calitatea relatiilor de munca in vederea diminuarii sau rezolvarii acestora;
5). elaboreaza programele de dezvoltare organizationala;
6). concepe si/sau asigura utilizarea instrumentelor de diagnoza organizationala;
7). asigura pregatirea motivationala si aptitudinala a resurselor umane - antrenarea motivatiei intrinseci, capacitatii de memorare, capacitatii de autocontrol, abilitatilor comunicationale si optimizarea atentiei;
8). indeplineste atributiile corespunzatoare sferei sale de competenta privind sanatatea si securitatea in munca;
9). indeplineste orice alte sarcini primite de la presedintele curtii de apel, in sfera sa de competenta.

In actul normativ mentionat se mai precizeaza ca activitatile realizate de psiholog la curtea de apel si instantele din circumscriptia acesteia sunt stabilite de presedintele curtii de apel, care va avea in vedere si solicitarile presedintilor instantelor arondate ( s.n.)

Sursa : 
http://www.magistrati.ro/s37-curtile-de-apel-vor-fi-dotate-cu-psihologi.html

Niciun comentariu: