Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 9 aprilie 2013

Macovei & Morar sau democratizarea sistemului juridic

Comentariul de mai jos despre democratizarea sistemului de selectie in domeniul juridic a fost postat la doua articole  aparute  recent pe platforma Contributors.ro  si respectiv in  Revista 22 : 


Otilia Nutu - Basescu e cu Ei
Ioana Ene - Capul lui Daniel Morar 




Sergiu Simion spune:
„ Morar a fost selectat competitiv de Monica Macovei, intr-o procedura care a durat cateva luni: anunt pe site-ul MJ, criterii, interviuri publice cu zeci de procurori, apoi Morar a fost testat inclusiv de psiholog. Macovei nu-l cunostea pe Morar inainte ."
Testarea psihologica „en gros” nu este foarte relevanta in context fiind caracteristica de fapt sistemelor de control social de tip totalitar, in Occident nu exista asa ceva . Numai la noi este posibil ca un psiholog anonim „din sistem” sa compare un procuror cu o …muratura ( „acru si tare”) :) ) dar  mult mai important decat cum este un om , este ce (poate) face un om . Cu alte cuvinte , nu poti democratiza si normaliza un sistem ( politic , social, profesional , etc. ) numai prin testarea psihologica sau psihiatrica a celor care il compun pentru ca pana la proba contrarie ( ca si in cazul prezumtiei de nevinovatie) functionaza prezumtia de normalitate si de responsabilitate, si nu invers. Cazul politistilor si militarilor de la noi care trag cu arma din dotare in capul altora sau in cel propriu , desi au primit mereu „apt psihologic ” , este deja clasic in sistemul nostru social , ca sa nu mai vorbim de soferii romani care fac accidente …numai dupa ce fost declarati „apti”, pentru ca altfel nu au dreptul legal sa urce la volan.
Mai mult , in cazul celor mai sigure centrale nucleare occidentale ( sistemul canadian ) procedurile de selectie pentru functiile importante nu prevad deloc examinari psihologice, dar sistemul de pregatire si integrare in comunitatea profesionala este atat de bine pus la punct incat selecteaza din start si prin procedee absolut transparente cei mai buni indivizi nu numai profesional, ci si sub aspectul interactiunii sociale considerat la fel de important ca sistemul de pregatire profesionala..
In esenta , democratizarea unui sistem social sau profesional complex se poate face in primul rand prin resetarea obiectivelor si reglementarile lui interne , resetare care permite selectia unui anumit profil profesional si social. Exact acest lucru l-a facut Monica Macovei , rezultatul s-a vazut cu prisosinta dar se pare ca a inceput sa deranjeze , de aceea consemnul final este “La loc comanda !”.

Sursa : http://www.contributors.ro/administratie/basescu-e-cu-ei/
              http://www.revista22.ro/capul-lui-daniel-morar-24306.html


Niciun comentariu: