Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 5 aprilie 2013

O societate alienata

Comentariul de mai jos a fost postat la un articol publicat pe Contributors.ro


            Otilia Nutu - Basescu e cu Ei         
Vai de biet Român saracul,
Indarat tot da ca racul,
Nici îi merge, nici se indeamna,
Nici îi este toamna toamna,
Nici e vara vara lui
Si-i strain în tara lui.
Mihai Eminescu

Sergiu Simion spune:
Trist, foarte trist articol, despre adevarata schimbare la fata a societatii romanesti si caderea mastilor , si nu este greu de imaginat cam in ce stare sufleteasca va aflati cand ati scris aceste randuri :
” Astă-vară nu mi-am permis vacanță. Am scris zi și noapte articole, plângeri către UE, plângeri la ziare străine, mesaje către toți oamenii pe care îi cunosc din Comisia Europeană, FMI, Banca Mondială, am ieșit în fiecare seară timp de vreo două luni în Piață (Victoriei), am strâns semnături, am făcut tot ce m-a dus capul, atâta cât m-a dus. Nu pentru că eram cu Băsescu, ci pentru că eram contra loviturii de stat dată de penalii care vor să scape de justiție, eram contra celor care voiau să desființeze instituțiile statului de drept. Contra celor care vor să ne scoată din UE.”
Va felicit pentru curajul ( atat de rar ) de a fi sincera in societatea noastra atat de bolnava de nesinceritate si minciuna, pentru ca reactia dvs arata de fapt cat sunt romanii de singuri si de straini in propria lor tara . Probabil ca acum v-ati convins pe deplin cam cata incredere se poate avea de fapt in politicienii romani proveniti din comunisti si/sau securisti plus mentalitatea standard din dotare ( ce naste din pisica soareci mananca !) , si in ce situatie absolut dramatica ne aflam ca tara si ca societate , si mai ales dupa mineriada virtuala din vara trecuta.
Cred de multa vreme ca avem o nevoie disperata de a avea o adevarata organizatie civica ( si civila ) puternica si transparenta , complet separata de partidele politice ,nepilotata, neparazitata , si necapusata de alte structuri si formata din oameni care in afara de doua maini , doua picioare si un cap deasupra lor , au nu numai inteligenta ( asa ceva se poate gasi si in puscarii !) ci suflet si constiinta , singurele care umanizeaza cu adevarat o fiinta, o familie, un grup, o comunitate si o tara.
Pana atunci, cum au trecut zadarnic doua decenii si a debutat deja urmatoarea serie , nu ne mai ramane decat speranta , solutii nu mai avem demult.

Niciun comentariu: