Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

vineri, 26 aprilie 2013

Paul Goma , cetatean al Republicii Moldova !

Dupa 22 de ani de libertate , Romania pierde cu gratie  inca una din valorile ei, un simbol  al rezistentei intelectuale impotriva comunismului si al luptei pentru libertate si drepturile omului. 
Paul Goma este acum acceptat si primit acolo unde este cu adevarat recunoscut si pretuit pentru meritele sale.
Ieri,  25 aprilie 2013, scriitorul Andrei Țurcanu a anunțat ca lui Paul Goma i s-a acordat cetățenia Republicii Moldova :
That`s it !
Paul Goma a plecat din România comunistă în 1977. De fapt a fost forțat să plece, fiind lipsit de tot ce avea în România (apartament, cetățenie etc.). Expulzarea lui Paul Goma a venit după ce a publicat în Occident mai multe cărți anticomuniste (Ostinato e din 71 publicată în germană, apoi tradusă în alte zeci de limbi europene), a lecturat pasaje din volumele sale la Europa Liberă, iar ulterior, în 1977 a lansat Carta pentru Drepturile Omului în România.
Sursa : www.Curaj.TV 

Niciun comentariu: