Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 26 aprilie 2013

De la libertatea cuvantului la violenta limbajului public


Comentariul de mai jos a fost postat la un articol despre violenta limbajului publicat pe platforma Contributors.ro


Vladimir Tismaneanu - Ajunge! Violenta limbajului, calomniile sordide si igiena spatiului public



Sergiu Simion spune:
Domnule Tismaneanu,
Este a doua oara cand primiti amenintari cu moartea , prima data ne-ati povestit despre ele aici acum trei ani (http://www.contributors.ro/reactie-rapida/amenintari-cu-moartea-si-asumarea-istoriei-traumatice/) dar atunci, ca si acum , fara detalii concrete desi este vorba de o amenintare atat de serioasa. Poate ca acum este cazul , si in interesul dvs personal, sa intrati putin in detalii tocmai pentru ca sunteti o figura publica.
Sa ma explic. Cu ceva ani in urma , intr-un film american am vazut ca atunci cand un copil de varsta unui elev de gimnaziu de la noi a amenintat un alt copil de varsta lui cu moartea , si amenintarea a fost reclamata, parintii copilului care si-a amenintat colegul s-au trezit imediat cu Politia la usa lor, pentru ca acolo se iau masuri chiar si intr-un asemenea caz.
Dvs stiti probabil mult mai bine decat noi aceste lucruri.
Cum este a doua oara cand afirmati ca ati primit o amenintare cu moartea si in acesti ani ( au trecut totusi peste doua decenii din anii `90, nu ?!) , cel mai eficient lucru pe care puteti sa-l faceti este sa faceti public textul scrisorii ca sa dovediti amenintarea atat de grava ( mai putin violentele de limbaj , desigur… ) ca sa vada toata lumea email-ul expeditorului ,etc. si bineinteles sa cereti ajutorul organelor in drept ( Politia  poate identifica foarte usor si IP-ul expeditorului chiar si persoana care a expediat-o , iar justitia isi poate face datoria ) .
In caz contrar , nu faceti decat sa incurajati asemenea practici si comportamente de tip securist ( cum ati afirmat in precedenta semnalare ) pe care de fapt nu vreti sa le luati in seama, dar le mentionati totusi ca sa va plangeti de ele.
Nu de alta , dar in Romania unii isi dau semenii in judecata numai pentru un singur calificativ care le-a fost atribuit, ori amenintarea cu moartea , si in scris, in cele mai multe tari intra totusi sub incidenta legii penale, nu ?!

Niciun comentariu: