Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 4 iulie 2013

Santajul de stat versus managementul privat . Update


 Toate tunurile pe un singur om sau capitalul de stat contra capitalului  privat. 
...sau xenofobia de sistem


Meciul halucinant de la TAROM intre Christian Heinzmann, actualul CEO al operatorului aerian național si Consiliul de Administratie , descris intr-o postare anterioara *),   continua  sa se deruleze conform unor scenarii deja clasice in domeniul santajului de stat si al tehnicilor de presiune psihologica si sociala.
După declarațiile făcute de Christian Heinzmann care a solicitat sprijinul primului ministru , declaratii negate chiar de catre Consiliul de Administratie care l-a numit,  a fost gasita si solutia clasica a eternei comisii care are sarcina sa demonstreze evidenta : 





La TAROM a fost trimisă o echipă mixtă de control - auditul Ministerului Transporturilor şi Corpul de control - să verifice cine are dreptate, dacă este sau nu o activitate performantă la TAROM pe primul semestru. Acest lucru în condițiile în care Christian Heinzmann a afirmat că operatorul aerian a obținut profit în luna mai, iar Consiliul de Admnistrație contrazice performanțele actualului CEO.


Pana la publicarea rezultatelor previzibile ale activitatii unei asemenea comisii, sa derulam  un astfel de scenariu asa cum apare acesta in viziunea  Consiliului de Administratie :



a) De vina este ca intotdeauna Occidentul care este mereu pacalit , deci cei de aici sunt 
                mereu detinatorii adevarului  : 


”FMI este cel care a impus Guvernului implementarea managementului privat, numai că FMI e la început și a fost păcălit (s.n.). Pune termene mult prea scurte și această grabă a dus la rezultate slabe”
Dan Pascariu


 b) Interesul TAROM ( adica al unora... ) nu coincide cu privatizarea , deci ramane cum am 
                 stabilit :


”Nu credem că privatizarea trebuie grăbită, pentru că altfel ajungem ca în cazul CFR Marfă. Nu e în interesul Tarom (s.n.) să discutăm de privatizare acum”
Dan Pascariu 


 c) Profitul companiei este  amanat deja la calendele grecesti : 


" Președintele CA speră ca până la finalul anului ...2015 ( ! - s.n.) compania să revină pe profit, conform planului de management (s.n.). "


d) Declaratiile capitalistului Heinzmann  sunt declarate " iresponsabile " : 

Consiliul de Administrație a ieșit în fața presei pentru a clarifica declarațiile făcute în ultimele zile de către Heinzmann cu privire la scurtarea mandatului de la 4 ani la 1 an, respectiv performanțele companiei de la numirea sa -, și Lucian Isar care a afirmat, printre altele, că există varianta spargerii Tarom în trei bucăți. Potrivit lui Dan Pascariu, președintele CA Tarom, afirmațiile celor doi sunt ”inexacte, tendențioase și iresponsabile(s.n.) ”.

e) Profitul declarat de capitalist "'nu exista" ,  dar compania nu mai este pe pierdere , in 
                schimb se stie dinainte ca va reveni asa ( daca ramane capitalistul -n.n.) : 

Dan Pascariu a afirmat că afirmațiile au fost nefondate, că profitul Tarom din mai este dat de conjunctură (trafic mai mare datorită charterelor, preț mai bun al combustibilului, printre altele) și că după sezonul estival și terminarea vacanțelor, compania va reveni pe pierdere(s.n.). ”Este în regulă să afirmi că s-au diminuat pierderile. Este altceva, dar nu e pe profit compania”, a susținut Pascariu.


f ) Compania a fost monitorizata lunar, si-a redus cheltuielile , dar managerul numit chiar 
               de Consiliulde Administratie ,  si-a permis sa faca o serie de achizitii si a indraznit sa faca   
               angajari : 

”Avem întârzieri majore în respectarea planului de management. Am făcut în fiecare lună un raport de progres. Nici 30% din ceea ce trebuia făcut până în prezent nu a fost realizat. La numirea domnuui Heinzmann în funcție am cerut, printre altele, înghețarea angajărilor, renegocierea contractelor”, a declarat Dan Pascariu. ”Iar directorul general a permis (s.n.)derularea unei serii de achiziții și continuarea angajărilor (au fost angajate 40 de persoane n.red), iar în 8 luni a renegociat un singur contract (contractul de handling pe aeroportul din Frankfurt care a reprezentat o reducere a cheltuielilor cu 400.000 de euro după afirmațiile CA n.red)”, a completat președintele CA.


g) Este mai mult decat evident ca Heinzmann nu si-a respectat mandatul pentru ca a 
                indraznit sa fluiere in biserica si " a denigrat operatorul ",  dar cum la noi " nimeni nu este 
                de neinlocuit ", trebuie sa se intoarca exact acolo de unde a venit respectiv acolo unde nu 
                sunt probleme si nu creaza altora probleme : 

Contractele de mandat ale conducerii companiei prevăd clauze cu privire la denigrarea operatorului, însă pentru membrii consiliului de admnistrație, aceste clauze sunt prea puțin dure. ”Ar trebui urmate de penalizări. E regretabil ca un CEO și un fost membru CA să poarte o polemică publică. Nu este nici primul, nici ultimul director general care nu-și respectă mandatul și trebuie să plece înainte de închiderea mandatului”, susține Pascariu, menționând că Christian Heinzmann ar fi mai potrivit pentru o companie stabilă financiar (s.n.).


i) Concluzia presedintelui Consiliului de Administratie are un caracter de generalitate si 
                este una halucinanta pentru o mentalitate europeana,  dar absolut normala pentru un 
                anumit sistem inca in uz  . Mai exact, afara cu strainii !!!  N-avem nici timp si nici bani 
                pentru ei ( doar pentru noi si ai nostri... )  , deci sa ramanem doar noi cu noi si cu ciorba 
                noastra , mai exact , "a lor "  :  




" Recomand, și nu numai în cazul Tarom, să fie ales un manager român. Dacă aduci un străin este nevoie să ai un desant de expați pentru performanță și asta oricum se face în ani de zile. TAROM nu are timp și nu poate plăti un desant de expați ” 
Dan Pascariu

Q.E.D.


Surse :
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/neintelegeri-la-varful-tarom-consiliul-de-administratie-doreste-ceo-roman-si-dupa-plecarea.html





Update I 


4 July, 12:14. DanNici nu ma mir! Ma intreb cum poate o firma ca Tarom, sa-si permita luxul sa tina pentru fiecare cursa pe ruta TM-BUC-TM 10 locuri neocupate pentru acesti parlamentari puturosi ai Romaniei??1!! Pe langa faptul ca nu platesc aceste bilete au prioritate sa-si ia bilet inaintea cetatenilor care-si platesc in avans 40 de bilete!!! Indiferent ca vor sa mearga sau nu vor sa mearga acesti cheltuitori de bani publici au intaietate in asi rezerva 10 locuri la fiecare cursa tm-buc-tm. Si sunt 5 curse zilnice!! Un bilet pentru muritori de rand costa 180 de euro!!Eu am platit 40 de asemenea bilete (suma imensa) si daca sun acum sa-mi fac o rezervare pentru maine ca asa am nevoie mi se comunica ca nu mai sunt bilete fiindca sunt unii cu prioritati mai mari si nu se stie daca le iau sau renunta la ele!!!! Asata este compania de stat Tarom!!!


http://www.evz.ro/detalii/stiri/CEO-ul-privat-al-Tarom-Sunt-supus-unor-presiuni-imense-1045813.html

N.B. Postarea de mai jos am trimis-o de doua ori la EVZ in nume propriu , dar nu a mai aparut  desi ultima postare publicata a fost la ora 20.25 : 

4 July 16:55  Sergiu Simion 
Asa arata  "cealalta fata a lunii "...
Domnule Cristian Heinzmann , ati facut in sfarsit cunostinta cu tehnicile ( speciale/specifice ) de presiune psihologice si sociale  de pe aici care pot frange orice vointa , dar pe care trebuie sa le afle si Occidentul .
Nu este usor,  dar va urez sa rezistati , sa nu abandonati , si mult succes  !  
https://plus.google.com/u/0/114743965090155738432/posts/CMHSJ4DP2iDhttps://plus.google.com/u/0/114743965090155738432/posts/4FpwbssRX16

Update II


DECLARAŢIE SURPRIZĂ a şefului CA Tarom: Voi cere să nu mai aducă UN STRĂIN în fruntea companiei
http://www.evz.ro/detalii/stiri/declaratie-bizara-a-sefului-ca-tarom-voi-cere-sa-nu-mai-aduca-un-strain-in-fruntea-compan-1045783.html

Fenechiu a trimis Corpul de Control peste seful Tarom 
http://www.evz.ro/detalii/stiri/credeati-ca-ati-scapat-mr-heinzmann-fenechiu-va-poate-cere-demisia-imediat-1045815.html


Update III 

Publicatia WALL-STREET are o pozitie complet diferita in care sustine CA de la TAROM si considera ca managerul belgian nu s-a ridicat la inaltimea cerintelor : 


Este evident esecul proiectului CEO privat la stat: Pascariu spune ca Heinzmann nu a indeplinit nici 30% din obiective


In acest caz , reactiile si opiniile cititorilor sunt foarte transante  : 







Update IV

Sindicatele TAROM protesteaza fata de Consiliul de Administratie al companiei si presedintele acestuia :



Sindicatele Tarom protesteaza fata de Consiliul de Administratie al companiei si presedintele acestuia, Dan Pascariu: “Membrii CA sunt preocupati prioritar de asigurarea propriilor venituri si avantaje”




Update V 

Ramona Mănescu nu-i mai dă nicio şansă belgianului de la Tarom: „Mandatul lui Heinzmann se încheie pe 19 noiembrie“


Foto : Adevarul

„Adevărul“ a scris în luna iunie, în exclusivitate, că Heinzmann a fost constrâns să semneze o anexă la contract prin care i se reduce mandatul de la patru ani la un an. El a semnat anexa la cererea lui Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie. http://adevarul.ro/economie/afaceri/christian-heinzmann-tarom-1_51c44b2bc7b855ff56b3444a/index.html 

  „Dacă nu aş fi semnat, aş fi fost concediat“, a spus Heinzmann, potrivit Mediafax.   De asemenea, „Adevărul“ a mai scris despre presiunile la care este supus managerul Tarom pentru a demisiona, fiind rugat zilnic „să se îmbolnăvească sau să se ceară sub orice motive doreşte“. http://adevarul.ro/economie/afaceri/tarom-conducerea-tarom-lucian-isar-1_51b9fce8c7b855ff568b79ab/index.html

Sursa http://adevarul.ro/economie/afaceri/ramona-manescu-tarom-mandat-1_52417df5c7b855ff56bd60ef/index.html



Niciun comentariu: