Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 2 iulie 2013

Spatiul public romanesc sau luptele in custi


Intenţionez să folosesc experienţa MAE şi a SIE în eficientizarea guvernării
Mihai Razvan Ungureanu


Spatiul public romanesc tinde in ultima vreme sa devina un fel de teritoriu marcat pentru luptele in custi si in acelasi timp un  fel de camp minat unde cel care se aventureaza de unul singur si de buna voie risca pur si simplu sa sara in aer.

Cu mai mult timp in urma, postul de televiziune Antena 3 a prezentat un interviu cu Mihai Razvan Ungureanu realizat de catre Mihai Gadea.  Acest  interviu,  initial disponibil la adresa :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BFCcqmxJCC,
este simptomatic pentru dialogurile  din spatiul nostru public care au fost inlocuite de fapt  cu confruntarile si atmosfera specifica de tip "care pe care ",  respectiv ceea ce un psihiatru de la noi a numit " o lupta a cutitelor pe la spate " *) .
In  realitate, acest dialog de tip "ancheta-interogatoriu"  se poate reduce uneori  la o frica subliminala a reporterului de intervievat si reciproc ( " sub ceva , se poate ascunde altceva",  nu ?!).
Din pacate , specialistul citat anterior valideaza in spatiul nostru public exact acest tip de dialog  :

" Oamenii nu vin într-o astfel de dezbatere ca să ducă o luptă a convingerilor, cât a mesajelor, pentru că ei nu sunt teribil de convinși de ceea ce zic, este un dialog pentru audiență. Ambii și-au jucat rolurile". 

Cu alte cuvinte, " psihanalizarea si diagnosticarea" reciproca a actorilor vietii publice de la noi in mass-media sau chiar in direct , a  a devenit o moda a prezentului care concureaza clasica invectiva si barfa de altadata.
In acest caz , onestitatea politica, sociala si profesionala este undeva departe , si nici chiar recenta  includere a calomniei in Codul Penal nu mai poate fi de mare ajutor.


*) http://www.evz.ro/detalii/stiri/psihiatru-lupta-gadea-mru-a-fost-cu-cutitele-la-spate-ca-premier-pe-terenul-inamic-nu-t-9714.html

Niciun comentariu: