Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 3 august 2013

Tezele din iulie ale generalului Ioan Talpes


Intr-un interviu recent publicat in ziarul Adevarul, generalul Ioan Talpes, fost sef SIE,  face cateva afirmatii foarte interesante despre defectarea generalului Ion Mihai Pacepa si despre Romania . In esenta tezele domnului Talpes sunt urmatoarele  :


„ Pacepa e în continuare în război cu România. 
„ Comunismul nu s-a prăbuşit din cauza lui Ceauşescu, ci ca urmare a înţelegerii dintre marile puteri.”  
http://adevarul.ro/news/eveniment/fostul-sef-sie-ioan-talpespacepa-e-continuare-razboi-romania-1_51f93da4c7b855ff569082d9/index.html

In traducere libera , lupta  impotriva Securitatii echivaleaza cu lupta impotriva Romaniei  ( de fapt, Securitatea a dorit dintotdeauna sa se identice cu interesele Romaniei , deci securistii ar trebui identificati cu patriotii ei )  iar romanii care acuza Securitatea trebuiau si trebuie identificati drept tradatorii Romaniei . Pe de alta parte, daca nu ar fi existat intelegerea intre marile puteri, comunismul nu s-ar fi prabusit , deci ar mai fi durat mult si bine probabil pentru ca  populatia nu voia de fapt sa scape de el.
Dincolo de aceste asertiuni care se refera la trecutul istoric,  domnul Talpes a avut actiuni  foarte interesante care se refera la prezentul istoric , dar care au scandalizat opinia publica si de la noi , si de la altii :


„ In calitatea sa, la vremea aceea, de sef al Serviciului de Informatii Externe, Talpes a pus la dispozitia fundatiei americanului Kurt Treptow, condamnat ulterior pentru acte de pedofilie, un imobil apartinand SIE. Actele cu pricina aveau loc chiar in apartamentul Serviciului de informatii.’
 
http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1228776-averea-ioan-talpes-bibliotecarul-miliardar.htm

"In sediul Fundatiei platite de SIE, la Iasi, Kurt Treptow filma scene porno cu minori impreuna cu secretara sa, Tatiana Popovici ( foto: dosarul Tribunal Iasi). Cazul nu a fost devoalat de la Bucuresti, ci din SUA, imediat dupa 11 septembrie. Ghinion. De aceea, Treptow a fost condamnat la inchisoare. Dar a scapat dupa scurt timp fiindca a scris o lucrare despre Vlad Tepes. Halucinant, dar adevarat…"
http://www.badin.ro/2012/10/18/exclusiv-demantelarea-unei-retele-a-securitatii-activa-si-azi-episodul-1/

„ Ioan Talpes, consilierul presedintelui Iliescu pe probleme de siguranta nationala, a iesit simbata la rampa cu o pledoarie ce poate fi lesne interpretata drept o veritabila actiune in apararea istoricului american stabilit la Iasi, Kurt Treptow, suspectat de pedofilie si banuit de legaturi cu serviciile secrete. ” 
http://www.evz.ro/detalii/stiri/consilierul-ioan-talpes-catre-presa-protejati-l-pe-treptow-520811.html

„An American historian jailed in Romania for paedophile offences has been released more than two years early because he wrote a book about Dracula.”
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6401647.stm


De unde rezulta ca in conceptia originala  a domnului Talpes,  romanii care acuza Securitatea pentru ceea ce a facut romanilor , devin automat tradatori deoarece ar fi tradat Romania. Prin contrast , romanii  care au protejat  intr-un fel sau altul  imaginea unor pedofili straini ( pe motive de confidentialitate , si in special daca sunt istorici ) care au actionat in Romania,  ar trebui probabil sa fie considerati patrioti . 

Niciun comentariu: