Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 17 iulie 2013

Telenovela "Secret Services"

Comentariul de mai jos a fost postat la un articol publicat pe "Contributors.ro": 


Razvan Orasanu - Caracatita Rompetrol pe filiera Basescu-Ponta-Patriciu-Doi si un Sfert



Sergiu Simion spune:
Articolul este captivant pentru specialistii in domeniul economic dar si pentru cititorii obisnuiti prin intricarea a doua planuri respectiv cel economic cel al implicarii serviciilor secrete. Aparent cel mai important este cel pe care il putem numi „ Telenovela „Secret services” in care distingem cateva capitole de-a dreptul comice :



1) „Undeva , candva , cineva a urmarit pe altcineva,etc….” sau urmarirea sub acoperire a acoperitilor : 
„ Ba mai mult, si aici ma mut la un alt lucru, complet nelegat – incredibila poveste a unui fost slujbas al statului care a fost angajat in sectorul privat in momentul in care un om de afaceri ii rasfoia dosarul secret de peste 200 de pagini, asezonat inclusiv cu poze intime si buletine medicale in duplicat, nu doar cu stenograme – este sigur neadevarata. Omul respectiv de afaceri probabil a inventat cand a spus direct, dupa ce l-a angajat pe om si a dobandit niscaiva incredere in el, ca a platit cateva mii de dolari pentru respectivul dosar – el o fi gasit acele documente din intamplare, dintr-un noroc chior – era o coincidenta ca nu avea certificat ORNISS, ba chiar era cercetat penal, dar totusi rasfoia dosarele statului. Tot o plasmuire a imaginatiei unui alt cetatean este situatia in care un ofiter, azi DGIPI, devine maine, prin ordin al Ministrului de Interne, politist in patrulare pe strada si opreste o anumita masina – se nimereste sa fie cea care trebuie – pe principalul bulevard al Bucurestiului.”
2) „ Viceversa” sau vulpea vanator devine vulpe vanata exact ca in comedia dell`arte :
„ daca aveti nevoie de un detectiv particular, il puteti suna pe dl Ardelean direct. http://www.pdpr.ro/membri-pdpr Paranteza culturala : sunt convins ca acest srl nu are nimic cu institutiile statului, ca nu are acces privilegiat, ca e vitregit…” 
Dincole de gluma, o investigatiei civila asupra serviciilor secrete risca din pacate sa le copieze metodele chiar daca in oglinda :  
3) „ Inca din prima zi in care am venit la AVAS aveam o demisie scrisa, a fost de fapt primul lucru pe care l-am facut – daca nu poti juca orice miza cu demisia pe masa, AVAS-ul poate fi o capcana sigura.” 
Deci dvs , desi instruit in Occident si cu o mentalitate democrata , cunosteati foarte bine sistemul de aici inca de la 23 de ani pentru ca stiati ce se va intampla inca mai inainte ca acest lucru sa se intample . Inseamna ca este posibil sa stiti deja si care va fi deznodamantul in cazul foarte interesant al managerului belgian de la TAROM :
http://sergiusimion.blogspot.ro/2013/06/santajul-de-stat-versus-managementul.html ;
http://sergiusimion.blogspot.ro/2013/07/santajul-de-stat-versus-managementul.html )
 
4) Ajungem in sfarsit la situatiile de imposibilitate hazlii pe care le traverseaza ministrii civili care nu reusesc sa descrie coerent nici macar ceea ce se intampla in propria lor ograda : 

“Fostul ministru PDL evită însă să justifice ce competenţe ale “oamenilor din Interne” justificau prezenţa lor la negocieri. “Mi-e greu să spun. Am argumentele, dar e greu. A fost o decizie a Guvernului de la acea vreme”
http://www.gandul.info/politica/negociatorul-sef-al-stergerii-datoriei-rompetrol-in-vremea-lui-boc-negocierile-au-fost-purtate-direct-de-dgipi-kazahii-au-fost-amenintati-ca-o-sa-i-salte-procuratura-ca-vor-fi-arestati-11121753 

5) Explicatia situatiei este data in acelasi registru comic . Intr-o tara in care nu stie stanga ce face dreapta si invers, unii vor , dar nu pot sa explice, altii pot, dar nu vor , iar simplii cetatenii , respectiv contribuabilii , n-au decat sa cada de fraieri intre toti , ca intotdeauna la noi : 

Jurnalul Naţional: O să vă rog să explicaţi care este segmentul de securitate naţională care intră în atribuţiile DGIPI.  
Ştefan Pop: Această Direcţie nu este un serviciu secret, este un serviciu de informaţii, care culege informaţii în vederea identificării, prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional în scopul asigurării unui climat de linişte şi ordine publică. O altă atribuţiune este implementarea în spaţiul ministerului a standardelor legale privind protecţia informaţiilor clasificate ale UE şi NATO. Noi coordonăm şi controlăm modul de aplicare a acestora. Deci în Ministerul de Interne, un minister în care se lucrează cu informaţii, aceste informaţii sunt clasificate. Noi asigurăm, practic, controlul şi bunul mers în culegerea şi valorificarea informaţiilor, evitându-se scurgerea informaţiilor clasificate. În ultimul rând, participăm la proiectele legate de realizarea Comunităţii Naţionale de Informaţii în sistemul naţional pentru prevenirea şi combaterea terorismului, în limitele competenţelor. Ne ocupăm, de fapt, de acţiuni conexe terorismului. 

6) De problemele economice ar trebui sa se ocupe economistii. Ar trebui. 
7) La urma urmelor, nimeni nu explica de fapt nimic, nimeni nu intelege nimic, deci totul ramane cum a fost la noi din totdeauna . Varza !
In ceea ce ma priveste, sper sa mai scrieti la fel de captivant si despre alte subiecte la fel de interesante. Nu de alta, dar intr-o tara in care se intampla mereu atatea lucruri , se schimba de fapt atat de putine…
P.S. Pentru eventuale scapari in acest text imi cer scuze anticipat , l-am scris foarte repede si nu am mai avut ragazul sa-l revad la final


Sursa : http://www.contributors.ro/sinteze/caracatita-rompetrol-pe-filiera-basescu-ponta-patriciu-doi-si-un-sfert/#comment-144327

2 comentarii:

Anonim spunea...

V-am raspuns pe contributors, insa regret ca nu ati continuat dialogul.

Sergiu Simion spunea...

Nu cred. In acest caz, nu acord credit unei opinii anonime.