Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 18 martie 2016

Intre controlul de interes public si secretul de stat


In presa de astazi gasim o stire foarte interesanta :

"De remarcat faptul că este prima oară când un guvern al României face publică activitatea derulată pe parcursul unui an de zile de Corpul său de control:  toate guvernele post-decembriste au păstrat discreția asupra activității acestui organism de control.
Cutuma, afirmă surse politice, era ca rapoartele întocmite de Corpul de control să fie de cele mai multe ori păstrate în sertare și folosite de premierul în funcție în anumite momente, mai ales atunci când guvernarea s-a asigurat cu ajutorul unei coaliții de partide."
 
http://cursdeguvernare.ro/premiera-primul-raport-de-activitate-destinat-publicitatii-al-corpului-de-control-al-guvernului-raportul-pe-2015-56-de-sesizari-penale-in-urma-controalelor.html

Intrebarile retorice devin  inevitabile :

1. DE CE ? 
2. Ce inseamna “discretie”(sic!)in acest caz ? Ocrotim cumva numele delapidatorilor ? 
3. Ce este de fapt secret intr-un document public ? 
4. Ce fel de stat de drept este acela in care controlul de interes public se face dupa proceduri , date si rezultate secrete ? 
5. De ce nu aparut nici in articol in presa pe aceasta tema ? 
6. Unde au fost plecati toti juristii Romaniei timp de 26 de ani ? 
7. Cum este posibil ca timp de 26 de ani nici unul dintre zecile sau mai exact sutele de mii de ONG-uri care toaca fonduri straine si/sau locale si pretind ca apara interesul public nu au dat in judecata statul roman pentru acest comportament care incalca de fapt nu numai pricipiile statului de drept ci si Constitutia ?

Sursahttp://cursdeguvernare.ro/premiera-primul-raport-de-activitate-destinat-publicitatii-al-corpului-de-control-al-guvernului-raportul-pe-2015-56-de-sesizari-penale-in-urma-controalelor.html#comment-232286

Niciun comentariu: