Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 6 martie 2016

Mentalitatea democrata versus mentalitatea de tip securist

Orice persoana cu vederi democratice cunoaste celebrul aforism al lui George Orwell care reda esenta mentalitatii comuniste si securiste  : "Toti sunt egali , dar unii sunt mai egali decat altii".
Punerea lui in practica se realizeaza inotdeauna prin acordarea de privilegii unora in raport cu altii , iar continutul ei este redat cel mai bine de sintagma "special" (" obiectiv special", " pensii speciale", etc.).
Din acest punct de vedere , opinia unui publicist ca George Mioc ale carui articole pot fi citite frecvent pe Contributors.ro  este una elocventa :



Sursa : Facebook

Problema este ca acest tip de opinie este amendata in mod surprinzator de reprezentanti ai unei profesii sensibile ca psihologia  :


Psihologic vorbind această asteptare a tăierii pensiilor securistilor vine din dictonul românesc „să moară si capra vecinului”, dicton care ne face mult rău pentru că este unul resentimentar. Motivul este invidia transformată în resentiment (s.n.) ”
Vasile Dem Zamfirescu, psihanalist
http://www.evz.ro/detalii/stiri/n-au-suferit-romanii-in-comunism-la-2-1-cu-psihanalistul-dem-zamfirescu-si-presedintele-iicm.html


Explicatia acestor comportamente o gasim in opinii care nu apar niciodata in mass-media oficiala dar care explica rolul real al unor profesionisti care teoretic ar trebui sa respecte coduri deontologice si morale :

"Fostii securisti ajunsi acum miliardari ataca bunul simt cu posturi de televiziune si flacari de diverse culori.
Ideea  este ca legea pensiilor speciale este corecta si trebuie extinsa.
Textele sunt pregatite de psihologi si sociologi(s.n.) iar punerea in scena este realizata de ziargodiile prezente in posturile de televiziune respective.(s.n.)
Nu e usor sa explici unui pensionar cu 400 RON pe luna de ce un semen al lui gras si frumos (parfumat si placut uscat) trebuie sa aiba 10000 RON pensie. (s.n.)
Amaratul nostru a lucrat o viata intr-o fabrica la planuri cincinale pe cand celalalt era diplomat, militar, politist munca grea nu gluma.Au facultati veti spune. Dar inginerul, contabilul, doctorul nu au ? (s.n.)Sa le dam si lor pensii de 10000 EURO.
NUUUUUUUUUUUUUU sa pastram lucrurile asa cum sunt. Pensii speciale pentru baietii destepti.
Vor reusi marile noastre posturi de stiri sa-i pacaleasca pe oameni? ( s.n.)Daca reusesc si legea pensiilor speciale ramane inseamna ca viitorul va fi sumbru pentru cei care nu vor reusi sa acceada la o astfel de pensie."
Sursa : http://forum.realitatea.net/showthread.php?p=800892


In acest caz este evident ce drum lung mai are de parcurs societatea noastra pana la aparitia unei adevarate mentalitatii democratice. Deocamdata traim intr-un stat nereformat ,cu un Parlament in care fac legile inclusiv parlamentari cu dosar penal si intr-o societate in care nu avem nici o universitate in "top 500" iar in multe cazuri practicantii celor  mai sensibile profesii ( jurnalist , sociolog, psiholog,etc. ) nu respecta coduri etice si morale.

Niciun comentariu: