Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 2 iunie 2016

Bucurestiul lui Buridan


Dupa mai mult de un sfert de secol de democratie, si chiar daca ar  avea cele mai bune intentii posibile , locuitorii Capitalei se afla in aceeasi stare de confuzie a lui Agamemnon Dandanache care nu stie cu cine sa voteze intre aceleasi Marii cu alta palarii , sau mai exact a  magarului lui Buridan nestiind ce sa aleaga intre galeata cu apa si cea cu ovaz.
Explicatia este foarte simpla. La noi nu exista onestitate sociala si cu atat mai mult onestitate politica, decalajul dintre declaratii si intentii sau fapte fiind o regula intr-un sistem social si politic bazat pe mecanismul selectiei sociale negative :

"...legislația română nu împiedică persoane acuzate de corupție să candideze pentru posturi publice, așa cum sunt cele peste 3.000 de mandate de primar sau cele peste 8.000 de locuri în consiliile locale, care ”sunt scoase la concurs” pe 5 iunie." 
http://cursdeguvernare.ro/politico-cele-sase-fete-ale-politicii-putrede-din-romania.html


In cazul de fata , cei trei candidati la Primaria Bucuresti au fie o problema de prestigiu social , fie de legitimitate morala ( http://sergiusimion.blogspot.ro/2015/09/prestigiul-social-si-legitimitatea.html)  , respectiv de adecvare intre declaratii si intentii :











Gabriela Vranceanu Firea 



ð Ce incredere pot avea bucurestenii  intr-un candidat PSD cu o ruta sociala tipica (https://ro.wikipedia.org/wiki/Gabriela_Firea ) pentru lipsa de scrupule ?


http://www.evz.ro/vanghelie-dezvaluiri-explozive-despre-intalnirile-lui-dragnea-si-firea-cu-interlopii.html
http://www.romaniatv.net/lovitura-dura-pentru-gabriela-firea-din-partea-fiului-sau-ce-spune-acesta-despre-candidatura-mamei-sale_295666.html#n 
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Gabriela+Firea+sanctionata+cu+avertisment+de+CNCD+pentru+declara 
http://www.petitieonline.com/gabriela_vranceanu_firea_merita_ce_e_mai_rau





Catalin Predoiu 


ð Ce incredere pot avea bucurestenii intr-un candidat al carui socru face afaceri de milioane de euro cu Primaria Capitalei condusa de reprezentantii opozitiei  politice cu care vrea sa lupte ?

Firma de avocatura "Zamfirescu, Racoti & Partners" (Calin-Andrei Zamfirescu este socrul lui Catalin Predoiu) a reactionat miercuri la acuzatiile candidatului USB la Primaria Capitalei privind contractele de "milioane de euro" ale firmei socrului lui Predoiu cu Primaria Capitalei : 
"Referitor la valoarea contractului de servicii juridice atribuit de Primaria Municipiului Bucuresti in cadrul acordului cadru incheiat cu 11 societati de avocati, conform art. 35 alin.1) din Legea nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, actele si lucrarile cu caracter profesional ale avocatului reprezinta secret profesional. De asemenea, continutul contractului de asistenta juridica are, potrivit legii, caracter confidential(s.n.)"Sursahttp://revista22.ro/70254104/casa-de-avocati-a-socrului-lui-predoiu-recunoaste-ca-are-contract-cu-primaria-capitalei.html

În anul 2005, a fost creată societatea de avocatură Zamfirescu Racoți Predoiu ("ZRP") prin fuziunea a două cabinete de avocați, Călin - Andrei Zamfirescu și Asociații și Racoți - Predoiu (s.n.). În anii 2007 și 2008, prestigioasele cataloage internaționale Chambers Global și Chambers Europe l-au clasificat pe locul 2 în domeniul Leading Individuals.Sursahttps://ro.wikipedia.org/wiki/C%C4%83t%C4%83lin_Predoiu





Nicusor Dan 


ð Ce incredere pot avea bucurestenii intr-un candidat al carui sef de campanie apare cu firme in paradisuri fiscale si este un sustinator  al Rusiei si al lui Putin ?

http://www.riseproject.ro/nicusor-dan-nu-am-stiut-ca-seful-meu-de-campanie-apare-in-panamapapers/ 
http://inliniedreapta.net/seful-de-campanie-allui-nicusor-dan-este-pro-rus-face-vizte-repetate-la-moscova/


Pe scurt, starea de confuzie politica si sociala este mult mai mare acum decat in anii `90 cand optiunile politice erau clare si pentru a impiedica accesul la putere al "intrusilor" a fost folosita intens violenta , represiunea si dezinformarea/ manipularea. Acum nu mai este nevoie de violenta si de represiune pentru ca intr-un sfert de secol manipularea si diversiunea si-au atins deja scopul,  iar dreptul de a vota liber ( cand orice alegere conduce la acelasi rezultat ) bate restul in cuie legal si "perfect democratic". Cu alte cuvinte, si aici avem perversitatea sistemului in toata splendoarea lui , cetatenii pier pe limba lor chiar si atunci doresc cu tarie sa schimbe actuala starea de lucruri.

Niciun comentariu: