Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 24 iunie 2016

Societatea civilă sau societatea in civil ? Schimbarea la faţă şi căderea măştilor


O epidemie civica bizara - traseismul - se extinde in mod alarmant din sfera politicii in sfera societatii civile . Circul grotesc din partidele politice a fost urmat de cel provocat de pendularile suspecte ale lui Marian Munteanu intre spatiul social si spatiul politic si de tentativa nereusita si jenanta a Cristinei Guseth de la Freedom House de a deveni Ministrul Justitiei .
Au urmat , in sfarsit, tentativele reusite ale lui Cristian Ghinea si Ciprian Ciucu ( CRPE ) de a parasi dupa ani de zile barca societatii civile si de a sari (in)voluntar in barca politicienilor. 
Toti acesti fosti activisti si lideri civici reusesc performanta de a pendula extrem in spatiul social si de a merge si calare si pe jos conform principiului "adio , dar raman cu tine". 
Recent mai avem inca o dovada ca societatea civila primeste loviturile de berbec care o decredibilizeaza conform programului si in mod planificat. 
Ultima strigare este declaratia lui Nicusor Dan care in calitate de fondator al "Asociatiei Salvati Bucurestiul" si exact dupa principiul "eu te-am facut eu te omor" , incearca acum zadarnic sa explice cu subiect si predicat cetatenilor de ce isi scufunda manu propria si vechile idealuri civice , si propria corabie . In acest caz , conform unui vechi proverb romanesc  camasa este mai aproape de corp decat haina iar explicatiile sunt de-a dreptul triviale pentru logica matematica si sociala :
 


“Incepand de astazi voi fi consilier general (s.n.) . Astazi, dupa opt ani si jumatate, demisionez din Asociatia Salvati Bucurestiul (s.n.), pentru a nu fi in conflict de interese. Opt ani si jumatate nu e putin. Aveam proiecte matematice, aveam planuri cu familia, cu prietenii, aveam carti de citit. Toate lasate in asteptare. Nu stiu daca voi ierta, dar sigur nu-i voi uita pe ticalosii care m-au obligat sa-mi neglijez proiectele (s.n.). Pe de alta parte, am cunoscut sute de oameni deosebiti cu care am impartasit cauze. A fost o fericire si o onoare sa fim colegi. Uniunea Salvati Romania e cauza cea mai importanta acum. Putem impreuna (s.n.)  sa schimbam Romania”

Nicușor Dan



Sursa : https://www.facebook.com/nicusordan.pentrubucuresti/


Dincolo de aceste declaratii formale exista date, fapte si realitati care nu prea mai au legatura cu societatea civila :


http://www.riseproject.ro/nicusor-dan-nu-am-stiut-ca-seful-meu-de-campanie-apare-in-panamapapers/
http://stireazilei.com/adevarul-despre-nicusor-dan-impins-de-la-spate-de-cercurile-de-interese-ale-rusiei-si-oameni-cu-afaceri-in-panama/


Niciun comentariu: