Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 24 iunie 2016

Sindromul Agamemnon Dandanache la nivel european si mondial


Genialul nostru Caragiale a definit in gluma si fara sa vrea unul din cele mai mari paradoxuri ale lumii in care traim devenita din ce in ce mai interdependenta si mai abstracta  , lume guvernata de structuri impersonale "fara chip si fara nume" vorba poetului . In aceasta lume,  politicienii joaca rolul ucenicului vrajitor care declanseaza forte pe care ulterior nu le mai pot stapani .
La fel ca si societatile moderne, lumea a devenit o uriasa panza de paianjen din care oamenii nu mai inteleg nimic , dar in care ei sunt prinsi ca insectele , adusi in dilema lui Buridan si fortati sa ia decizii in deplina necunostinta de cauza si impotriva vointei lor.
In cazul de fata, cetatenii britanicii au evoluat in cel mai pur stil romanesc de la " Eu cu cine votez ?! " la "Dă-i Doamne britanicului, mintea de pe urmă !". 
Putin este singurul beneficiar al acestei situatii care a declansat un cutremur in toata lumea civilizata fiind singurul care o uraste pentru ca nu o intelege , dar care acum ranjeste sardonic de pe marginea ei . 



1. "Noi cu cine si pentru ce votam ? Vedem dupa aceea ! " 



"The whole world is reeling after a milestone referendum in Britain to leave the European Union. And although leaders of the campaign to exit Europe are crowing over their victory, it seems many Britons may not even know what they had actually voted for (s.n.)."

The Washington Post




2. "Da-i doamne britanicului mintea cea de pe urma!"


"Even though I voted to leave, this morning I woke up and I just — the reality did actually hit me ; If I'd had the opportunity to vote again, it would be to stay (s.n.)."
The woman, identified only as Mandy, spoke at Manchester Airport, saying that "reality" has now hit her and that given her chance again she would vote to remain(s.n.).
The student said her decision was due to "the pressure of being told (s.n.)" by the two competing sides who she should vote for.
(one woman told the news channel ITV News

http://www.itv.com/news/update/2016-06-24/leave-voter-disappointed-and-wishes-to-vote-remain/




3. "De fapt , ce am votat si pe ce lume traim ?!"

Niciun comentariu: